Slik behandles avfallspapir i Norge

Siden 1980-tallet har resirkulering av papir blitt stadig viktigere i Norge. Folk som ikke tar resirkulering på alvor hevder at landet har nok av trær, men disse er viktige for opprettholdelsen av et balansert økosystem og et sunt miljø rundt om i landet. Den digitale revolusjonen har også gjort at papirbehovet har minket betraktelig, men særlig det offentlige er en relativt stor forbruker av denne metoden. Derfor er den grønne avfallsdunken blitt et varemerke i Norge, ettersom landets innbyggere er klare over at alt papir skal kastes her. Deretter sendes det til gjenvinningsstasjonen og blir resirkulert til nytt papir eller andre viktige hverdagsprodukter.

shutterstock_95568103Papir kan brukes til så mangt

Papir er et fascinerende tema som i flere århundrer har vært en trofast og viktig følgesvenn for mennesker. Papir har nemlig et vell av bruksområder, og på Sodrafabrikk.no kan du lese mer om moderne bruk av papir og dette viktige produktets historie. Cellulose og papirindustri har spilt en viktig rolle i norsk næringsliv, og denne nettsiden gir deg en unik mulighet til å lære mer om prosessene bak papirproduksjon og hvordan vi har kommet dit vi befinner oss i dag. Sidene har omfattende informasjon og greier rett og slett å gjøre papir til et spennende tema!

Resirkulering er viktig

Det er ikke til å stikke under en stol at mye av resirkuleringen har fått kraftig og uberettiget kritikk. Innsatsen til den enkelte husstanden blir ofte som en dråpe i havet, men kritikerne evner ikke å se at det er den totale innsatsen som samlet sett bidrar til et bedre miljø. I tillegg sørger fokuset på resirkulering for at de kommende generasjonene danner riktige holdninger. Dagens barn vet at resirkulering er viktig for å ta vare på de knappe ressursene på jorden. Samtidig er de også klar over at det også må kuttes på miljøskadelige ting som flyreiser. Resirkulering alene er dessverre ikke tilstrekkelig for å opprettholde en bærekraftig planet.